Pirított napraforgómag

A pirított vagy pörkölt napraforgómagnak számos elnevezése van a köznyelvben: szotyola, szotyi, makuka, tutyola, rica, buga, uszu, vagy viccesen még cigánychips-ként is emlegetik. A rendkívül egészséges, magas zsírtartalmú és kalóriatartalmú mag emberi és állati fogyasztásra is alkalmas eledel. A napraforgó magját számos célra használják, így például lehet madáreleség, emberi rágcsálnivaló, sajtolhatnak belőle olajat, alkalmazzák gyümölcsök ízesítésére vagy gyógyszeralapanyagként. Értékét elsősorban zsírtartalma jelenti, mely gazdag forrása telítetlen zsírsavaknak.

Eladó napraforgómag

Mint rágcsálnivaló, legtöbbször pirított vagy pörkölt formában kerül forgalomba a napraforgó magja, natúr vagy sózott változatban. A pirításra azért van szükség, hogy a napraforgó magjában esetleg előforduló nemkívánatos (például emésztést akadályozó) anyagok elveszítsék aktivitásukat. Az újságtölcsérekben árusított píritott szotyola már a 30-as évek óta elengedhetetlen kelléke a focimeccseknek, a belőle készült olaj pedig segített a disznózsír trónfosztásában.

Pirított szotyola

A pirított napraforgómag cégünk egyik legkeresettebb terméke. A szotyola pirítását négy saválló anyagból készült pirítódobbal végezzük, melyből kettőt natúr, kettőt pedig sós naprforgómag pirítására tartunk fenn. A két nagyobb dob teljesítménye 6-6 zsák, vagyis ennyi magot tudunk egyszerre a legjobb minőséget képviselő szalmasárga színre pirítani. A 4 darab fél méteres égőfejnek körülbelül egy óráig tart, amíg ezt a szalmasárga színt a magok elérik és így a lehető legjobb ízt produkálják. A napraforgómagot folyamatosan keverjük a dobban annak érdekében, hogy a pirulás egyenletes lehessen.

Bérpörkölés

Napraforgómag – Pirított napraforgó, szotyola

Pirított napraforgómag

Szotyola

  • Energia tartalom: 1029 kJ / 100 g
  • Csomagolás: Biofol fóliában
  • Minőségét megőrzi: 3 hónap
  • Tárolás: Napfénytől védve tartandó!

Kiszerelés:

Egyedi:
40 g / csomag
50 g / csomag
150 g / csomag
200 g / csomag
300 g / csomag

Gyűjtő:
40 g / 125 csomag / gyűjtő
50 g / 100 csomag / gyűjtő
150 g / 40 csomag / gyűjtő
200 g / 50 csomag / gyűjtő
300 g / 30 csomag / gyűjtő

Ha nyers magot, pirított napraforgómagot, szotyolát, pirított magot, sós napraforgómagot vagy madáreleségnek való napraforgómagot keres, érdeklődjön a lenti elérhetőségeken:

Kántorné Vitál Katalin vagy Beregszászi Pál
Mobil +36 30 943-8319
Telefon és fax – 42/290-359
E-mail – info (@) beregszaszitrade.hu
Cím – 4244 Újfehértó, Ady Endre u. 34.